4 מנות. מתכון קייצי ועונתי, אפשר גם להמיר לשזיפים או משמשים, תהנו!

מלית גבינה:

500 שמנת מתוקה

500 גבינה 5% או 9% מסוננת במסננת וחיתול

250 גר' גבינת שמנת 30%

40 גר' פודינג וניל

125 סוכר

 

פירות בסירופ תבלינים:

500 גרם שזיפים/ נקטרינות/ משמשים

200 גרם סוכר

200 גרם מים

1 מקל וניל / 1 מקל קינמון / 1 כוכב אניס ו-1 מסמר ציפורן

שלב 3 – קראמבל פירורים

500 קמח

500 חמאה קרה

500 סוכר חום כהה

300 פקאנים טחונים

שלב 1 -מלית גבינה:

  1. מערבבים גבינות.
  2. מקציפים בקערת מיקסר את השמנת עם הפודינג והסוכר לקצפת יציבה ממש.
  3. מוסיפים בהדרגה את הגבינות לקערת המיקסר ומקציפים דקה נוספת.
  4. שומרים בקירור.

שלב 2 – הכנת פירות בסירופ תבלינים:

 

  1. מרתיחים בסיר קטן את המים עם הסוכר עם התבלינים עד שנהיה סירופ סמיך.
  2. חותכים את הפירות לקוביות קטנות בערך 2 ס"מ
  3. מקפיצים את הפירות 2 דקות בסירופ התבלינים. סוגרים את האש ומקררים.

שלב 3 – קראמבל פירורים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. שמים קמח, סוכר ואגוזים במעבד מזון
  3. מוסיפים קוביות חמאה קרה  
  4. ומפעילים את המעבד מזון בפולסים רק עד היווצרות הפירורים גסים

הרכבה:

בצנצנת אישית או כוס הגשה אישית מפזרים מעט מהקראמבל בתחתית, מזלפים מעל קרם גבינה ומעל מעט מסירופ הפירות והפירות המוקפצים. יוצרים מראה שכבות ומגישים מיד.

30 דקות
בינוני