4 מנות. מתכון קייצי ועונתי, אפשר גם להמיר לשזיפים או משמשים, תהנו!
מלית גבינה:
500 שמנת מתוקה
500 גבינה 5% או 9% מסוננת במסננת וחיתול
250 גר' גבינת שמנת 30%
40 גר' פודינג וניל
125 סוכר
פירות בסירופ תבלינים:
500 גרם שזיפים/ נקטרינות/ משמשים
200 גרם סוכר
200 גרם מים
1 מקל וניל / 1 מקל קינמון / 1 כוכב אניס ו-1 מסמר ציפורן
שלב 3 – קראמבל פירורים
500 קמח
500 חמאה קרה
500 סוכר חום כהה
300 פקאנים טחונים
שלב 1 -מלית גבינה:
- מערבבים גבינות.
- מקציפים בקערת מיקסר את השמנת עם הפודינג והסוכר לקצפת יציבה ממש.
- מוסיפים בהדרגה את הגבינות לקערת המיקסר ומקציפים דקה נוספת.
- שומרים בקירור.
שלב 2 – הכנת פירות בסירופ תבלינים:
- מרתיחים בסיר קטן את המים עם הסוכר עם התבלינים עד שנהיה סירופ סמיך.
- חותכים את הפירות לקוביות קטנות בערך 2 ס"מ
- מקפיצים את הפירות 2 דקות בסירופ התבלינים. סוגרים את האש ומקררים.
שלב 3 – קראמבל פירורים
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- שמים קמח, סוכר ואגוזים במעבד מזון
- מוסיפים קוביות חמאה קרה
- ומפעילים את המעבד מזון בפולסים רק עד היווצרות הפירורים גסים
הרכבה:
בצנצנת אישית או כוס הגשה אישית מפזרים מעט מהקראמבל בתחתית, מזלפים מעל קרם גבינה ומעל מעט מסירופ הפירות והפירות המוקפצים. יוצרים מראה שכבות ומגישים מיד.
30 דקות
בינוני