סירופ נהדר להגשה עם קרם מסקרפונה מוקצף ומעט אגוזים מקורמלים לקינוח מהיר, מרענן ואלגנטי

ניתן גם לגוון ולהכינו עם פרי הדר אחר כגון תפוזים או אשכוליות

10 קלמנטינות מקולפות 

1.5 כוס סוכר

  1. שמים את הסוכר וחצי כוס מים בסיר, מערבבים טוב ואז מבשלים ללא בחישה עד שהסוכר נמס.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות עד שנור קרמל בצבע חום בהיר
  3. ברגע שנוצר צבע קרמלי מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומערבבים עד שהקרמל נמס ונוצר נוזל בצבע קרמלי ללא גושים, מביאים שוב לרתיחה ומצמצמים את הסירופ במשך 5 דקות.
  4. מעקרים צנצנת, מכיסים פנימה את הקלמנטינות הקלופות ומוזגים מעליהן את הסירופ הקרמלי החם.
  5. משאירים למעלה  1 ס"מ ללא נוזל וסוגרים ואוטמים את הצנצנת.
  6. הופכים את הצנצנת ומעמידים חזרה פותחים את הצנצנת ומוסיפים את שארית הסירופ אם נשאר עד שהקלמנטינות מכוסות לגמרי. אוטמים את הצנצנת.
  7. מאחסנים במקום קריר. לאחר הפתיחה מאחסנים במקרר.