תבנית חסינת חום בקוטר 26 או 10 תבניות חסינות חום אישיות

לפירות:

750 גרם תותים חצויים

5 כפות סוכר

1/4 כוס חומץ בלסמי

לציפוי:

60 גרם חמאה קרה

210 גרם קמח תופח

50 גרם סוכר וניל

קמצוץ מלח

3/4 כוס רוויון/יוגורט כלשהו

סוכר חום דמררה / אבקת סוכר לפיזור

 

  • מחממים תנור מראש ל-10 מעלות
  • שמים את הפירות בסיר עם הסוכר והבלסמי ומבשלים על להבה נמוכה עד שהפירות מגירים מיץ. יוצקים לתבנית חסינת חום.
  • בינתיים מכינים את פירורי הבצק – משפשפים את  החמאה הקרה לתוך הקמח עד שהתערובת דומה לפירורי לחם, מוסיפים את המלח והסוכר לוקחים 1/4 כוס מהתערובת ושומרים בצד.
  • מוסיפים לתערובת את הרוויון ומערבבים עד לקבלת בצק רך. מניחים את הבצק מעל הפירות בעזרת כף, מפזרים מעט מהתערובת של הפירורים ששמרתם בצד, מפזרים מעט סוכר חום או אבקת סוכר.
  • אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות עד שמתקבל מאפה זהוב.