סלט עלים ירוקים וקייל בוויניגרט הדרים

מרכיבים לסלט:

עלי חסה ערבית, חסה אייסברג, עלי קייל טוסקני, עלי אורוגולה  – כולם קצוצים דק

חופן שקדים קלויים קצוצים גס

חופן קשיו קלוי קצוץ גס

חופן חמוציות (אפשר גם צימוקים או תמרים מיובשים)

מרכיבים לרוטב:

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל שמן תירס

100 מ"ל חומץ בן יין לבן

50 מ"ל שמן שומשום

50 מ"ל דבש

100 מ"ל מיץ תפוזים

חופן כוסברה קצוצה

חופן נענע קצוצה

  1. מים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  2. להכנת הרוטב: שמים את הכוסברה והנענע עם יתר המרכיבים במעבד מזון ומערבבים עד שיש רוטב הומוגני. אפשר לסנן בסיום לא חייבים.
  3. שופכים על מרכיבי הסלט ומגישים מיד.
  4. הרוטב נשמר במקרר עד שבוע.