סלט עדשים שחורות עם המון עשבי תיבול וחמוציות

1 חבילה של עדשים שחורות אורגניות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור כוסברה קצוצה

1 צרור עירית קצוצה

100 גרם חמוציות

100 גרם קשיו קלוי קצוץ גס

100 גרם שקדים קלויים קצוצים גס

100 גרם פקאנים סיניים/ שקדים מסוכרים קצוצים גס (אופציונלי)

120 מ"ל שמן זית

200 מ"ל מיץ לימון

50 מ"ל חומץ  בלסמי

3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל גרוס טרי

  1. מבשלים את העדשים השחורות בסיר גדול עם מים עד שהן מתרככות מעט אך עדיין שומרות על צורתן ולא נמעכות. מסננים ושוטפים ומקררים  תחת מי ברז.
  2. קוצצים את כל עשבי התיבול דק דק ומוסיםים לקערה עם העדשים המצוננות ויתר האגוזים והחמוציות.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ושופכים על העדשים רצוי כ-20 דק לפני ההגשה כדי שיספחו טעמים.טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מגישים בטמפ' החדר.
  5. בתיאבון.