מרק עגבניות שרי צבעוניות צלויות עם ברוסקטה שום ותימין

1 קג' מיני עגבניות חצויות ללא קליפה וללא גרעינים (חולטים במים חמים ומקלפים) עגבניות שרי למיניהן עם קליפה

3 בצלים מחולקים לשמונה אפשר גם סגולים 

3 שיני שום

כמה ענפי טימין ירוק (לא לימוני)

1/3 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ים, פלפל שחור גרוס

  1. מסדרים את העגבניות ללא גרעינים בתבנית מעל נייר אפייה (עגבניות שרי חוצים, עגבניות גדולות מנקים מגרעינים וקולפים)
  2. בוזקים מלח ים+ פלפל+ שמן זית משובח+ חומץ בלסמי 
  3. צולים ב 200 מעלות עד שהעגבניות מתקרמלות ונחרכות קלות ומגירות את נוזליהן.נותנים להן לנוח. מנערים את את 'ענפי' הטימין ומוציאי את הענפים הקשים
  4. טוחנים בבלנדר/ בסטיק/ במעבד מזון
  5. מגישים עם נגיעה של שמן זית משובח – קרוסטיני – אפשר להוסיף תלולית מסקרפונה – קרם פרש – שמנת מתוקה ….
  6. אפשר להגיש גם קר בקיץ זה משובח.