במטעי השקדים שלנו בקיבוץ מגל אנחנו מגדלים 600 דונם של שקדים, עליהם אנו מגדלים 4 זנים שונים של שקדים: אום אל פחם, 53, 54 ונאפה.
שלא כמו שקד הבר שפורח בינואר, פריחת השקד מתחילה בפברואר ושיא הפריחה לקראת חודש מרץ. אז מתכסים המטעים בפריחה לבנה-ורודה שקשה להתעלם מיופיה. בעונה זו הטיול במטעי קיבוץ מגל הוא חוויה מדהימה. לאחר הפריחה העצים הופכים ירוקים , מופיע הפרי ומתחיל לגדול, ובשיא החום – בחודשים יולי ואוגוסט נערך קטיף השקדים.
במהלך החודש הם קוטפים את השקדים ולאחר ייבוש בשמש של כשבוע, הם עוברים למכון הפיצוח, שם מפצחים את השקד מקליפתו.
השקד הישראלי, הינו גדול ומתוק ואינו עובר שום תהליך והוא מוגש לכם טבעי וקלוף היישר מהמטע.