לחם גזר חמוציות ואגוזי מלך

200 גרם קמח מלא

200 גרם קמח לחם רגיל

1 גרם שמרים יבשים

350 גרם מיץ גזר סחוט טרי

100 גרם חמוציות

85 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית זרעי כמון כתושים 

במיקסר עם וו לישה או בקערה עם כף עץ

 

  1. בקערה בינונית לערבב קמח, מלח ושמרים.
  2. להוסיף מיץ גזר ולערבב עד לעיסה דביקה ורטובה 
  3. להוסיף את החמוציות והאגוזים ולערבב עד לעיסה אחידה.
  4. להתפיח עד הכפלת  נפח כ-12-18 שעות (בחורף ניתן גם על השיש, בקיץ – במקרר ואפשר גם עד 24 שעות התפחה)
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, לפדר משטח עבודה בקמח, לשים את הבצק על המשטח המקומח ומעצבים בצורת כדור.
  6. מפדרים מגבת מטבח במעט קמח מפזרים מעל את זרעי הכמון ומניחים בזהירות את כדור הבצק על המגבת.
  7. מכסים בעדינות את כדור הבצק במגבת ומניחים לתפיחה שניה כ-שעה עד שעתיים.
  8. הבצק מוכן שהוא כמעט מוכפל בנפחו. לבדיקה – יש ללחו. על הבצק – אם השקע נשאר מהלחיצה סימן שהבצק מוכן לאפייה אם  הוא עולה חזרה סימן שהוא צריך עוד 10-15 דקות של התפחה.
  9. מחממי תנור ל-200 מעלות, מניחים במכז התנור סיר קטן וכבד, כאשר התנור חם מניחים בזהירות את הבצק  בסיר וסוגרים את המכסה.
  10. אופים כ-25 דקות בערך ואז מסירים את המכסה ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהלחם בצבע אגוזי ומריח נפלא.
  11. בתיאבון.