מתכון לזניה שונה ומרענן שעושה שימוש בירקות קיץ טעימים וגבינות טריות.

תבנית כסף  30/37

רוטב עגבניות:

1 כף סוכר חום

1 כוס מים

4 שינים שום קצוצות

רבע כוס שמן זית

חופן עלי בזיליקום

מלח ופלפל גרוס טרי

 

מלית גבינות:

500 מ"ל שמנת מתוקה 10%

250 גרם גבינה לבנה

200 גרם גבינת קוטג'

מלח ופלפל שחור

 

יתר החומרים :

1 חבילה דפי לזניה

1 חופן עלי בזיליקום פרוסים דק

4 כדורי מוצרלה טרייה

2 חצילים קלופים, פרוסים וקלויים בתנור עם שמן זית, שום מלח 

1/4 כוס שמן זית

חופן ענפי תימין

כף מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

200 גרם גבינת פרמז'ן / קשקבל מגוררת.

  1. רוטב עגבניות: שמים את השמן במחבת ולאחר שמתחמם מוסיפים את שיני השום ומטגנים מעט עד הזהבה קלה.
  2. 200 גרם רכז עגבניות של MUTTI
  3. 7 עגבניות בשלות מרוסקות בבלנדר או מגוררות בפומפיה
  4. 2 ענפי תימין
  5. רוטב עגבניות: שמים את השמן במחבת ולאחר שמתחמם מוסיפים את שיני השום ומטגנים מעט עד הזהבה קלה.
  6. מוסיפים את העגבניות המגוררות, ענף התימין, רכז העגבניות והסוכר.
  7. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 שעה עד שמתחיל לבעבע, מוסיפים את כוס המים לפי הצורך ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה. מוסיפים מלח ופלפל ואת עלי הבזיליקום ומתקנים את התיבול.
  8. החצילים: מסדרים את החצילים בתבנית על נייר אפייה ומורחים אותם עם מברשת בתערובת של שמן זית, שיני שום כתושות, מלח גס ופלפל שחור ואופים בתנור כ-15 דק עד שהם רכים אך לא קלויים מידי.
  9. מלית גבינות: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  10. סידור המרכיבים: בתבנית שמים 2 כפות מרוטב העגבניות ועליהן מסדרים שכבה של עלי לזניה ומעל עוד 2 כפות מרוטב העגבניות ורבע כוס מבלילת הגבינות מעל מסדרים את המוצרלה הפרוסה, החציל הקלוי ועלי בזיליקום קרועים ומעט פרמז'ן.  מעל מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ועליהן שוב רוטב עגבניות, מלית גבינות, חצילים קלויים, קרעי מוצרלה וכך הלאה עוד שכבה.
  11.  השכבה הסופית צריכה להיות דפי לזניה ומעליהן רוטב עגבניות עד לכיסוי כל שכבת דפי הלזניה ומעליהן פרוסות חצילים, קרעי מוצרלה וחופן פרמז'ן.
  12. אופים בתנור מחומם מראש ל180 מעלות כ-30 דקות.
  13. בתיאבון.