טארט פקאנים עם סירופ מייפל וקרם מסקרפונה

בצק פריך:

125 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

280 גרם קמח

2 חלמונים

קורט מלח

20 מ"ל חלב קר/מים

מעט קליפת לימון מגוררת

למלית הטארט:

40 גרם חמאה

380 גרם סירופ מייפל אמיתי

30 גרם סירופ תירס / גלוקוזה

100 גרם פירורי לחם רגילים

קליפה מ-2 תפוזים

2 תפוחי עץ גרנד סמית מגורים בפומפיה

ג'ינג'ר טרי מגורר דק (אצבע 3 ס"מ)

2 חופנים של אגוזי פקאן קלופים

להגשה:

קרם מסקרפונה

200 גרם מסקרפונה

30 גרם אבקת סוכר

100 גרם שמנת מתוקה

  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
  • הכנת הבצק: מכינים את הבצק הפריך במעבד מזון או במיקסר: מערבבים את החומרים היבשים והחמאה ולאחר שנוצרת תערובת פיורית מוסיפים את החלמונים ומערבבים רק עד איחוד. מקררים שעה.
  • מרדדים לתבנית טארט קוטר 26 ואופים עם משקולת קטניות כ-20 דק.
  • בינתיים מכינים את המילוי: מחמים בסיר את החמאה, סירופ מייפל וסירופ תירס זהוב או גלוקוזה, מערבבים פנימה את יתר החומרים ורק חצי מכמות הפקאן.
  • כאשר הטארט יצא מהאפייה החלקית, מוריידם את המשקולת ומשטחים פנימה את תערובת המילוי, מפזרים את יתרת האגוזים מלמעלה ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דק'.
  • לאחר שיוצא מהתנור מברישים את הטארט עם מעט סירופ מייפל מראה מבריק ועסיסי.
  • מגידים עם גבינת מסקרפונה מוקצפת עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר.