מתכון ללחם גזר וחמוציות שיגרום לכם להתאהב מחדש
הזכרון הכי גדול מסבא שלי זה ליקוט הפקאנים מהעץ הגדול ליד הבית. הטארט הזה מזכיר לי את הרגעים האלו בכל פעם מחדש. אז לזכר סבא מרטין – טארט פקאנים טעים טעים
טארט פקאנים עם סירופ מייפל וקרם מסקרפונה
חומרי הגלם:
לבצק הפריך:
125 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
280 גרם קמח
2 חלמונים
קורט מלח
20 מ"ל חלב קר/מים
מעט קליפת לימון מגוררת
למלית הטארט:
40 גרם חמאה
380 גרם סירופ מייפל אמיתי
30 גרם סירופ תירס / גלוקוזה
100 גרם פירורי לחם רגילים
קליפה מ-2 תפוזים
2 תפוחי עץ גרנד סמית מגורים בפומפיה
ג'ינג'ר טרי מגורר דק (אצבע 3 ס"מ)
2 חופנים של אגוזי פקאן קלופים
להגשה:
קרם מסקרפונה
200 גרם מסקרפונה
30 גרם אבקת סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
הכנת הבצק: מכינים את הבצק הפריך במעבד מזון או במיקסר: מערבבים את החומרים היבשים והחמאה ולאחר שנוצרת תערובת פיורית מוסיפים את החלמונים ומערבבים רק עד איחוד. מקררים שעה.
מרדדים לתבנית טארט קוטר 26 ואופים עם משקולת קטניות כ-20 דק.
בינתיים מכינים את המילוי: מחמים בסיר את החמאה, סירופ מייפל וסירופ תירס זהוב או גלוקוזה, מערבבים פנימה את יתר החומרים ורק חצי מכמות הפקאן.
כאשר הטארט יצא מהאפייה החלקית, מוריידם את המשקולת ומשטחים פנימה את תערובת המילוי, מפזרים את יתרת האגוזים מלמעלה ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דק'.
לאחר שיוצא מהתנור מברישים את הטארט עם מעט סירופ מייפל מראה מבריק ועסיסי.
מגידים עם גבינת מסקרפונה מוקצפת עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר.